Pages

22 February 2011

BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA

Contengan Kisah Sufi pada 10:54 pm
Korang Rasa? 
Aku baru dapat 1 emel..May be da ramai yang dapat or baca emel nie..tapi aku nak kongsi gak..sekadar untuk saling ingat-mengingati..Sebelum lebih ramai yang terkena..

-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ... . Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!


BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini.

Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.

Zaman la mcm2 boleh jadi.Kena banyak beringat

5 Yang Menyonteng on "BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA"

anaiha yusof on 22 February 2011 at 23:14 said...

waa ini betol2 cara baru,tadi dekat taiping sentral pon ade orang mencuri takot ana dibuat nye,btw thanks share story

Cik Anis on 23 February 2011 at 17:44 said...

thanks share story ni :D
jadi, kene berhati-hati selalu untuk kaum hawa esp :)
doa2 moga Allah lindungi kita :)

Kisah Sufi on 23 February 2011 at 18:13 said...

most welkam..
la ni macam2 cara org buat kalo nak sesuatu..leh smpi tahap m'bunuh..
so..berhati2 la..
dalam apa jua keadaan..

bila hati berbicara on 23 February 2011 at 21:42 said...

nana sediakan award tok awk..sila ambik ekk
http://nanaadnan90.blogspot.com/2011/02/400.html

Kisah Sufi on 23 February 2011 at 22:09 said...

wahh..dapat award dr nana la..maceh yer..

 

~~Kisah Sufi~~ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal